8 februarie 2013

Let's build a cocktail (I)

Hai sa construim cocktail-uri colorate cu pasiune împreună. Pentru a realiza cocktail-uri delicioase acasa e necesar sa ai ustensilele potrive, iată câteva dintre ele :


1.Cocktail shaker: exista mai multe  tipuri de shaker, de dimensiuni și materiale diferite și poate fi compus din doua sau trei piese, cel pe care îl folosim noi și pe care îl recomandam este Boston cocktail shaker.  Acesta fiind format din doua piese, baza metalica și un pahar, este ușor de utilizat, eficient și accesibil ca preț. Shaker-ul este utilizat pentru a mixa cu ușurință ingredientele unui cocktail.




2.Cocktail strainer: ingredientele mixate in shaker sunt strecurate in paharul de cocktail cu ajutorul strainer-ului pentru a putea savura produsul finit.

3.Bar spoon: este o lingurița mai lunga decât cele clasice, utilizata pentru a amesteca si omogeniza anumite cocktail-uri direct in pahar, poate fi utilizata si ca măsură, fiind un element nelipsit din bar.





4.Muddler: are rolul de a zdrobi ingredientele pentru a elibera aromele sau sucul din citrice, ierburi aromate sau condimente. Cel ales de noi este unul de metal, exista si varianta din lemn, însă aceasta nu este recomandata, deoarece lemnul poate sa păstrează mirosuri si se pot dezvolta bacterii.



5. Citrus squeezer: extrage sucul din citrice rapid, însă poate fi folosit orice alt tip de storcător de fructe.


6.Jigger - measuring tool: este esențial de a păstra echilibru unui cocktail si de a păstra proporțiile acestuia prin măsurarea cantităților de alcool, suc sau sirop folosite.





Menthe Creative Bar va poate ajuta cu orice tip de informație referitoare la achiziționarea ustensilelor de bar, despre preturi si calitatea produselor.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu