22 ianuarie 2013

Despre cultura Tiki

Cultura Tiki isi începe istoria undeva in regiunea numita Polinezia, in insulele Cook, Kiribati, Noua Zeelanda, Samoa, Tuvalu, Polinezia Franceza, Tonga etc. si ajunge in anii '30 in SUA după sfârșitul perioadei Prohibiției, devenind tema unui bar-restaurant numit "Don the Beachcomber", in meniul căruia se găseau rețete din bucataria cantoneza, dar si băuturi exotice pe baza de rom numite punch. Totul într-un decor rupt parca de pe o insula exotica, culori puternice, torte, mobilier din ratan, palmieri si decorațiuni cu influente tribale Maori.

Perioada de glorie a culturii Tiki a fost intre anii '40-'70 când in SUA, americanii evadau din rutina zilnica in atmosfera barurilor Tiki , ce ii ducea cu gândul la vacanta si unde  puteau savura in voie cocktail-uri celebre ca : Zombie, Mai Tai sau Navy Grog. Aceste 3 cocktail-uri au fost numite de New York Times "sfânta trinitate a culturii Tiki". Din anii '80 Tiki a devenit kitsch, noi credeam ca acest lucru se datorează umbreluțelor urat  colorate ce decorau anumite băuturi ! De câțiva ani încoace însa, Tiki cunoaște o relansare   prin bun gust, imaginație si respectarea rețetelor originale din anii '40 !

Ce face un cocktail sa fie Tiki? Ele au mai multe ingrediente comune, Zombie, Mai Tai sau Navy Grog de exemplu au la baza un amestec de 3 tipuri de rom, din 3 insule diferite, găsindu-si echilibru in sucurile de lămâie, grepfrut sau fructul pasiunii, iar in acest mix se mai adaugă un sirop exotic sau un lichior.






Cu ajutorul culturii Tiki, Menthe Creative Bar crede ca poate da o nota exotica evenimentului tău prin crearea de cocktail-uri răcoritoare, luminoase si cu un gust clasic desăvârșit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu