8 decembrie 2011

Ce este Mixologia Moleculara?

Pentru a înțelege acest lucru trebuie sa vorbim un pic despre gastronomia moleculara, doar un pic desigur, pentru ca este un domeniu destul de complicat si presupune suficiente cunoștințe de chimie si fizica pentru a analiza ingredientele alimentelor si a reușii recombinarea lor la nivel molecular, cu ajutorul unor echipamente sofisticate ca : Fourier Transform Infrared Spectrometer sau Mass Spectrometer .

Pe scurt avantajul acestui tip de gastronomie este dat de crearea unor rețete culinare unice. Dar noua ne place sa credem ca principalul avantaj este dat de apariția unei ramurii noi a gastronomiei moleculare, aceasta fiind , mixologia moleculara - arta de a mixa băuturi !

Pana in acest moment mixologia moleculara este o combinație de bauturi sub forma de mâncare, adică, un cocktail pe care il poți manca, dar care nu își pierde proprietățile sale de băutură ! Utilizam știința in încercarea noastră de a atinge perfecțiunea unei băuturii, din punct de vedere al aspectului dar si al gustului, schimbând textura, densitatea sau vâscozitatea structurii moleculare a unui lichid cu ajutorul elementelor chimice ca azotul, de exemplu. Rezultatul : rețete inedite, colorate si surprinzătoare.

In continuare va arătam ce înseamnă aceasta transformare la nivel molecular a băuturilor clasice :


B52 

Cherry Shots

Mojito 

Wiskey 
Creme de Menthe
Electric Martini's 


Menthe Creative Bar dorește sa ofere prin mixologia moleculara o experiență unica a simțurilor, o călătorie încântătoare in lumea științei prin intermediul cocktail-urilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu