31 martie 2012

"Care for a drink and a movie?"

Daca ar exista o Universitate a barmanilor, cu siguranță primele cursuri ar fi despre ascensiunea cocktail-urilor prin intermediul filmelor clasice de la Hollywood.

In filmul The Thin Man (1934) William Powell ofera instrucțiuni precise barmanului despre "finer art of shaking" , spune el ca, cel mai important lucru este ritmul, întotdeauna trebuie sa-i oferi un ritm corect shaker-ului tau. Pentru un cocktail Manhattan cel mai potrivit este ritmul de fox-trot, pentru un Bronx mult mai potrivit este ritmul 1-2-3, iar un  Dry Martini are de fiecare data ritmul valsului vienez.

Clark Gable continua lecția in After Office Hours (1935) cu primul cocktail Martini cu o măslină in el. Champagne Cocktails apar si ele in filme ca Tropper (1937) si Casablanca (1942). Cocktail-ul Mint Juleeste băut de Henry Fonda pe tot parcursul filmul Jezebel (1938), si tot el afirma in film următorul lucru: "Convingeriile mele imi plac la fel ca whiskye-ul, nediluat". 

Katherine Hepburn prefera un cocktail Stinger  in filmul The Philadelphia Story (1940), Bette Davis spune in filmul All about Eve (1950) in timp ce bea un cocktail Gibson, "Fixați-va centurile de siguranță, va fi o noapte cu hopuri", iar Marilyn Monroe bea Champagne Cocktail cu chipsuri de cartofi considerând ca acesta este micul dejun, in filmul The Seven Year Itch (1955).

Desigur seria de filme James Bond 007 reprezinta tot o sursa de cultura in materie de bauturi, daca Sean Connery prefera sampania Tattinger in filmul From Russia with Love (1963), alti actori care l-au întruchipat pe elegantul spion englez James Bond, au făcut celebru cocktail-ul Martini. 

Probabil examenul final este dat de filmul Cocktail (1988), in care Tom Cruise joaca rolul unui barman talentat, deși filmul nu a avut cele mai bune aprecierii la Hollywood, este totusi un film in care sunt prezentate cele mai multe cocktail-uri: Red Eye, Turquoise Blue,  Velvet Hammer, Vodka and Rose’s, Gilbey’s and Tonic, Absolut Rocks, Orgasm, Cuba Libre, Bloody Mary, Briar Tuck, Screwdriver, Pink Squirrel, Kamikaze, Sex on the Beach. Dar este si filmul care face o introducere a show-ul de bar, adică aruncarea sticlelor in aer si prinderea lor într-un mod spectaculos :) 



                          All About Eve

                             The Seven Year Itch 





Pentru Menthe Creative Bar pasiunea pentru cocktail-uri reprezinta o lume fascinanta, plina de istorie si inovație in același timp, de aceea consideram ca orice rețetă clasica poate transforma evenimentul tău într-un scenariu de film încărcat cu mister sau romantism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu